Site planLinksContactZoeken

Een moeilijke stap

 

De drempel van een psychiatrisch ziekenhuis overschrijden is een moeilijke stap, die men meestal pas zet wanneer problemen ondraaglijk worden en de eigen middelen uitgeput raken.

Het is echter ook een moedige en hoopvolle daad ; de aanwezigheid van een probleem onderkennen, toegeven dat men er alleen niet meer uitkomt, de hulp van een ander aanvaarden, vormen reeds een eerste belangrijke stap in de richting van herstel.

Depressie, alcoholisme, verslaving, schizofrenie, manisch-depressieve stoornis,… het zijn zovele etiketten, zwaar om dragen, "stigmatiserend" en beangstigend wanneer men ze leest in de blik van een ander.

Maar het zijn evenzeer werkelijkheden waaraan men het hoofd kan bieden. De hulpverleners van de Kliniek Sans Souci willen daar aan meewerken: het lijden verzachten, samen oplossingen bedenken en aangeven, met respect voor ieders eigen waarden.

Vanuit deze « therapeutisch verbondenheid » tussen hulpvrager en hulpverleners kan misschien, ondanks de tegenwind van vooroordelen, een uitzicht op een betere toekomst ontstaan.

Dit is niet alleen onze wens, het is tegelijk onze diepste overtuiging.

Dokter Raoul Titeca,

Algemeen Directeur.

Onthaal