Site planLinksContactZoeken

Beschut Wonen

 

Deze vorm van begeleiding biedt de mogelijkheid om buiten het ziekenhuis, in de stad te wonen, in een huis of een appartement. In een comfortabel kader wordt aan de bewoners, met respect voor hun intimiteit, de mogelijkheid geboden zo autonoom mogelijk te wonen, mits een aangepaste, discrete en bekwame begeleiding door het team.
De menselijke dimensie van deze wooneenheden en hun inplanting in de stadsbuurt bevorderen de maatschappelijke integratie van de bewoners en de destigmatisatering van het psychisch ziek zijn.

Beschut Wonen ENTRE AUTRES

Beschut Wonen Entre Autres, is een initatief van het samenwerkingsverband tussen de dienst GGZ Nouveau Centre Primavera en de kliniek Sans Souci. Het werd erkend door de Franse gemeenschap.
Entre Autres beschikt over 44 plaatsen verdeeld over 7 huizen en 7 individuele studio's, allen gelegen in de gemeentes Jette en Ganshoren.

ENTRE AUTRES
Directeur : Michel VANDENBUSSCHE
Psychiater : Dr. Philippe Wancket
Bonaventurestraat, 28 - 1090 Jette
Tel.: 02.478.93.62
Contact :

BESCHUT WONEN THUIS

Beschut Wonen Thuis is een initiatief van het samenwerkingsverband tussen de dienst GGZ Antonin Artaud en de kliniek Sans Souci. Het initiatief heeft een bicommunautaire erkenning.
B.W. Thuis beschikt over 25 plaatsen, verdeeld over 2 huizen, 3 appartementen voor 2 personen en 6 individuele studios, allen gelegen in de gemeente Ganshoren

THUIS
Coordinator : Rachida El Azhari
Psychiater : Dr. Stephan Van Muylem
Georges Leclercqlaan 36 - 1083 Ganshoren
Tel.: 02.420.20.96
Contact :

BESCHUT WONEN PRIMAVERA

Beschut Wonen Primavera is een initiatief van het samenwerkingsverband tussen CGG-Brussel (Deelwerking HOUBA) en de kliniek Sans Souci. Het initiatief heeft een bicommunautaire erkenning.
B.W. Primavera beschikt over 20 plaatsen, 14 plaatsen verdeeld over 3 gemeenschapshuizen en 3 individuele studios, allen gelegen in de gemeentes Jette en Laken. Daarnaast staat B.W. Primavera ook in voor de begeleiding van 7 cliënten binnen hun eigen huisvesting.

PRIMAVERA
Coordinator : Kristien De Vos
Psychiater : Dr. Stéphan De Smet
Jacques Vandervleetstraat 35-37 - 1090 Jette
Tel.: 02.479.89.19

Contact :

Beschut Wonen