Site planLinksContactZoeken

Campuswonen

 

Wanneer het alledaagse therapeutisch wordt

ONS THERAPEUTISCH PROGRAMMA

Uw psychische of psychiatrische problemen zijn reeds gestabiliseerd, toch maken ze het u nog lastig in het leven van alledag…

In een beschermende en stimulerende omgeving, bieden wij u de kans om uw eigen mogelijkheden te herwinnen en uw praktische en sociale vaardigheden te trainen zodat u sterker in het leven kan staan.

Binnen het kader van een leefgroep en in uw familiale en sociale relaties kunnen wij u begeleiden om, op uw eigen ritme en naargelang uw mogelijkheden om te gaan met uw persoonlijke gevoelens.

 

HET KADER

In de kliniek Sans Souci, centraal gelegen in een helder en groen park, bieden vier gezellige woningen elk plaats aan zes patiënten, in individuele kamers. In dat veilige kader van het psychiatrisch ziekenhuis krijgt u de kans om te leren en ervaring op te doen, om uiteindelijk zelf de verantwoordelijkheid voor de courante handelingen in uw dagelijks leven weer op te nemen.

In het nabijgelegen gebouw, kan u uw arts, de maatschappelijk werker, de psycholoog en de verpleegkundigen ontmoeten.

De grote ontspanningsruimte biedt u er ook de mogelijkheid om bezoek van familie of vrienden te ontvangen.

DE MIDDELEN

Met het oog op meer zelfstandigheid zal u, mits begeleiding van het behandelteam, er onder andere verantwoordelijk zijn voor:

  • de netheid van uw leefruimte
  • het klaarmaken van sommige maaltijden.

U zal er ook, onder begeleiding van de verpleegkundigen uw medicatie leren klaarzetten.

Verder zal uw verblijf hier gekleurd worden door:

  • het ritme en de inhoud van groepsactiviteiten waaraan u zal deelnemen;
  • georganiseerde en informele contacten en gespreksmomenten met de andere patiënten en de teamleden;
  • het belang dat wij samen zullen hechten aan de verschillende aspecten van het samenleven (leermomenten, gedeelde ervaringen, omgaan met gevoelens…);
  • de tijd die wij u willen bieden voor uw persoonlijke groei en de ontwikkeling en realisatie van uw individuele rehabilitatie.

SAMENWERKING

De dynamiek en de samenhang van ons project kan slechts worden waargemaakt door samenwerking met hulpverleners van een breed intra- en extramuraal netwerk (uw behandelende arts, ziekenhuisdiensten, initiatieven beschut wonen, centra geestelijke gezondheidszorg, diensten voor coördinatie van thuiszorg, …). Zij zullen onze partners zijn in de begeleiding van uw maatschappelijke integratie.

HET TEAM

INTERDISCIPLINAIRE COORDINATIE

Psychiater : Dr. Philippe Wancket
Hoofdverpleegkundige : Laurence Leclercq
Psycholoog : Caroline Torres
Sociaal assistent : Tarik Oudghiri

Multidisciplinair team bestaande uit :

Artsen, verpleegkundigen, psycholoog, maatschappelijk werker, ergotherapeut, kinesitherapeut, artistiek therapeut, diëtist.

Contact:

Campuswonen