Site planLinksContactZoeken

Dagziekenhuis

 

Ons dagziekenhuis bevindt zich in "Het Huis aan de Overkant", Dieleghemsesteenweg 25 te 1090 Jette.

Zorgprogramma en middelen.

Het dagziekenhuis wordt vaak gezien als een tussenstap, tussen het ziekenhuisverblijf en ambulante begeleiding. Op die wijze is het een belangrijke hulp bij progressieve maatschappelijke integratie.

Ook wanneer u niet in een ziekenhuis opgenomen bent, kan u bij ons terecht, in overleg met uw behandelende arts.

Het behandelteam zal u ondersteunen en begeleiden in de ontwikkeling van diverse initiatieven, zodat u terug uw plaats kan innemen in de maatschappij.

Zo stellen wij van bij de aanvang een daghospitalisatie van twee of drie dagen per week voor : zo houdt u ook tijd vrij voor andere bezigheden. Uw investering en engagement in andere activiteiten, naast het dagziekenhuis, wordt door deze partiële begeleiding ook sneller en makkelijker bespreekbaar.

Samen met u, stellen wij een aangepast programma samen, in functie van uw doelstellingen, mogelijkheden en moeilijkheden. Hierbij zal u beroep kunnen doen op al de middelen van het ziekenhuis.

Dit programma kan u steun en inzicht bieden in de moeilijkheden die uw persoonlijke verwezenlijking belemmeren. Zo krijgt u de mogelijkheid ervaring op te doen in een nieuw sociaal netwerk. Via diverse activiteiten wordt onder meer aandacht geboden aan ADL-training (ADL staat voor activiteiten van het dagelijks leven), hobby-ontwikkeling, vrijwilligerswerk of arbeid.

De organisatie van uw programma zal regelmatig besproken worden met de verschillende teamleden.

Naast uw deelname aan de diverse groepstherapieën die in het ziekenhuis georganiseerd worden, kan u verder ook rekenen op een individuele begeleiding door het team van het dagziekenhuis. Hierbij komen ergotherapeutische, psychologische en sociale aspecten aan bod, in functie van uw specifieke behoeften en in samenwerking met uw bestaand zorgnetwerk. Onder supervisie van de psychiater, coördineert uw persoonlijke begeleider de voortgang van het zorgproces.

Indien u dat wenst kan uw familie eveneens bij de zorg betrokken worden.

« Wanneer u er meer over wil lezen »

Opname van patiënten in het dagziekenhuis.

De opname gebeurt op basis van een aanmeldingsgesprek.

Indien u voor het eerst naar de Kliniek Sans Souci komt, wordt ook een tweede aanmeldingsgesprek voorzien met de psychiater van de afdeling. Tijdens deze gesprekken wordt geëvalueerd in welke mate het zorgaanbod kan afgestemd worden op uw zorgvraag.

 

Het team

INTERDISCIPLINAIRE COÖRDINATIE

Psychiater : Dr. Benoît FLEISCHMAN
Coördinator : Patrick DANIEL
Sociaal verpleegkundige : Marie-Anne GROLLINGER
Psycholoog : Carine MASKENS

Multidisciplinair team bestaande uit :
arts, psychologen, sociaal verpleegkundige, ergotherapeuten, kinesitherapeut, diëtist.

Contact:  


Dagziekenhuis